kiemelt termékek

Cégünkről:

„A heritage of quality and innovation”

„A minőség és az innováció öröksége”

Magyarországon a 70-es, 80-as években jelentek meg a ROME nehéztárcsák és mélylazítók. Rögtön az első számú gépei lettek a nehezen művelhető rizsföldeknek az Alföldön. Ma is több gép üzemel ezekből a 30 éve eladott gépekből főleg a rizst termelő cégeknél, de más nehezen művelhető talajokon dolgozó gazdáknál is hegesztgetés és egyéb nagyobb károsodás nélkül, ami jól tükrözi ennek a márkának a minőségét.

Az amerikai gyártó elsősorban a nagy traktorok illetve dózerek mögé fejlesztette ki ezeket az erős gépeket, ezért a mérnökök olyan megoldásokat és anyagminőséget használtak, ami záloga lett a hosszú élettartamnak! Ma is több olyan gép üzemel hazánkban, ami már 50.000 hektárt dolgozott és csak kopó alkatrészek cseréje volt szükséges!

A minőségről az is sokat elárul, hogy ezeket a mélylazítókat és nehéztárcsákat sokat használták a dél- amerikai őserdők fakitermelése után, hogy a földben maradt tuskókat, illetve gyökereket eltávolítsák a talajból, így lehetővé téve a mezőgazdasági termelés számára ezeket a területeket. Magyarországon is jelentős ismeretséget szerzett már a ROME márka az erdészeti gépek körében. Előszeretettel alkalmazzák tuskózás nélküli erdőfelújítási technológiákban, ahol a terület felszínének csak egy részét műveljük. A mezőgazdaságban használt gépek többnyire nem alkalmazhatók ebben a technológiákban gazdaságosan, mert fenntartásuk igen költséges lenne a nagy igénybevétel következtében. Tuskós területek talajművelésére alapvetően olyan gépek használhatók, amelyek képesek a tuskókon, köveken való áthaladásra a gép szerkezeti részeinek károsodása nélkül. A ROME erős, robosztus erdészeti gépeit célirányosan erre a területre fejlesztették ki.

Ha igazán nagy teherbírású, hosszú élettartamú, kis karbantartási igényű, egyszerű és erős gépet szeretne használni, amely megfelel a mai kor követelményeinek, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk kiválasztani önnek a megfelelő ROME nehéztárcsáját, vagy mélylazítóját, esetleg erdészeti vagy építőipari munkagépét!

Magyarországon 2011 novemeberétől a Romeplow Hungary Bt. a hivatalos kereskedője a ROME márkának a mezőgazdaságban az erdészetben és az építőiparban egyaránt.

A történelem: 2012. február 19-én a Rome Plow Company fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte. De hogyan is alapították majdnem nyolcvan évvel ezelőtt a ROME márkanevet? A Rome Plow vállalatot Tom Mullen és a partnere, Jack Lemann alapították 1932-ben. Mr Mullen, mint Caterpillar kereskedő Hondurasban – Közép-Amerikában – szükségességét érezte egy kiváló minőségű talaj-munkagépnek, amit Caterpillar (Challenger) traktorokkal együtt használhat. Ezért Lemann és Mullen megvették a georgiai Rome-ban található Towers és Sullivan Plow Company-t, hogy megalapítsák a ROME márkanevet. A Towers és Sullivan Plow Company már 1877. óta működött és jó hírnévvel rendelkezett a mezőgazdaságban. A céget 1934-ben átköltöztették Rome-ból Cedartownba, ahol folyamatosan bővítették a létesítményeit, gyártósorait és termékpalettáját. A Rome Plow vállalat a kezdetektől fogva felismerte és értékelte alkalmazottai jelentős közreműködését a cég sikerében. Az ódivatúnak tartott elképzeléseket a csapatmunkáról, a családközpontú gondolkodásmódot és az „Open door” -elvet már egy fél százada bevezették. Ezek az elvek ma is meghatározóak a vezetők számára. Manapság több ezer ROME tárcsa és szántóföldi kultivátor van szolgálatban a világon, hogy leegyszerűsítse a talajmunkákat minden éghajlaton és minden fajta talajon. 2010 márciusában a céget Danny és Brenda Dumey vette meg, akiknek több sikeres vállalkozása van szerte az USA-ban, többek között ők gyártják a Double D márkájú útépítőgépeket is. Jelenleg is nagy hangsúlyt fektetnek a méltán híres amerikai design-ra és gyártástechnológiára a különféle speciális talaj előkészítő gépek és építőipari, illetve földmozgató gépek esetében. Termékeink az egész világon elterjedtek és mind a hazai, mind a külföldi vevők között igen népszerűek. A ROME termékeket már több mint 120 országban értékesítik. Az 1999-es év elején a ROME elkezdte egy új gyártó létesítmény építését, ami a növekedési stratégiánk sarokköve lett. A gyár így már 6700 négyzetméter fölött és hozzávetőleg 14 hektáron helyezkedik el a Georgiai Cedartownban. Több CNC gép és más korszerű acélmegmunkáló berendezés támogatja a gyártást. Folyamatosan új termékeket és technológiákat fejlesztenek ki, hogy elképzeléseik találkozzanak a jelen és a jövő vevőszükségleteivel. A ROME -nál megfogadtuk, hogy tovább javítjuk a marketingünket, alkatrészellátásunkat, továbbá a terméktámogatásunkat és hogy külön koncentrálunk a kulcsfontosságú erősségeink közül háromra:

1) Hűséges és teljes támogatást biztosítunk a kereskedőink szükségleteinek és a vevőinknek.

2) Kiterjedt kutatást és fejlesztést folytatunk az új termékek minél jobb használhatósága érdekében a globális mezőgazdaságigép piacon.

3) Előteremtjük a motiváló környezetet a Rome Plow Company tapasztalt és hűséges dolgozói számára, ami biztosítja a hosszú távú minőséget.

Nagyra értékeljük új vevőinket és tiszteljük a régi üzleti kapcsolatainkat. Magabiztosan várjuk azt, hogy az elkövetkező évek alatt tovább erősítsük ezeket a kapcsolatokat és reméljük, hogy számos új üzleti kapcsolatra is szert teszünk.

 

legfrissebb hírek